Chanthanu Traditional Thai Health Center                                    

                       Thaise Traditionele Massage voor iedereen, overal en altijd.                     Leer het zelf  !


Masterclass Thai Oil, Aroma & Medical Hot Compress Therapy Massage (kruidenstempels)

Deze Master Class is een logisch protocol van verschillende Thaise massage technieken op de rug, schouders en nek met als doel de cliënt zeer diep te laten ontspannen. Alle oefeningen zijn originele massage handelingen zoals die worden gedoseerd op de beroemde Thaise Internationale Massage Scholen als Wat Po, Chetawan Medical School en ITM (Chiang Mai). De technieken uit de lesstof zijn terug te vinden in :

 Nuad BoRarn (ITM)

Thai Royal Oil & Aroma Therapy Massage (Wat Po)

Thai Hot Medical Herb Compress Massage (Chetawan)

Over Thaise Kruidenstempel Massage

Binnen de traditionele Thaise geneeskunde kunnen pijnen en spanningen, die niet met drukpuntmassage of andere massages weggenomen worden soms beter behandeld worden met een warme kruiden gevulde kompres, in Thai 'Loehk Prakob'.

Thaise kruidenstempel massage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Hierdoor is deze massage vorm bijzonder geschikt om op de rug, nek en schouders te worden gebruikt als onderdeel van de Thai Oil & Aroma Therapy Massage. De combinatie van deze twee massage vormen zorgen zonder uitzondering voor een diepe haast hypnotische ontspanning. Hierdoor zorgt het ook voor verlichting van spierpijn en spanning. Door de scrubbende werking van de bundels worden de poriën geopend en het lichaam gereinigd.

De kruiden stempels optimaliseren de stofwisseling en zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller en gemakkelijker afgevoerd worden. Na de behandeling zal de cliënt ook merken dat de doorbloeding beter is. Vooral mensen met migraine, burn-out, obstipatie, jicht en reumatische aandoeningen ondervinden veel baat bij de therapeutische behandeling met deze kruiden stempels. Kruidenstempels worden dus ook gebruikt om ‘stand alone’ blessures te behandelen.

De kruidenstempels zijn gevuld met ontspannende, reinigende en activerende kruiden. De masseur masseert je lichaam met de verwarmde kruidenstempels al wrijvend, cirkelend en stempelend met een wisselende druk. Bij de Thaise Kruidenstempelmassage zal de hele achterkant van het lichaam worden behandeld waarna meestal een ontspanningsmassage op de rug, schouders, nek, armen, handen, benen, voeten, buik, hoofd en het gezicht gegeven word. Het is dus altijd een onderdeel van een andere massage.

Kruidenstempels worden echter ook gebruikt om ‘stand alone’ blessures te behandelen. Een aantal vaak gebruikte kruiden zijn tumeric poeder, korianderzaden, lavendelbloemen, eucalyptusbladeren, verse gember, ginseng wortel, sinaasappelschillen, jasmijn in een mengsel van Lemongrass-, lavendel- en pepermuntolie.

Chanthanu Traditional Thai Health Center werkt uitsluitend met kruiden stempels van 5 Golden Dragon Brand of van Pornmongkhon omdat die ook ‘Zingiber Cassumunar in Thai ook wel Plai genoemd) bevatten. Plai wordt gewonnen uit een wortel van de gember familie en heeft een indrukwekkend pallet aan farmacologische eigenschappen waaronder pijnstillend, ontstekingsremmend en antiseptisch.

 

Workshop of Masterclass ?

Omdat kruidenstempelmassage een onderdeel is van een veel bredere massage Therapie en is gericht op totale ontspanning voor de rug schouders en nek is de lesstof samengevat in een master class die zowel op de grond (speciale mat) als op de tafel kan worden gegeven. Wij gebruiken bij deze master class massage tafels.

 Doel is een Thais kruiden stempel massage protocol van ca een half uur tot 45 minuten te leren geven

Technieken en protocol

Zowel de technieken als het protocol zijn in deze masterclass afgestemd op totale ontspanning en behandelen de rug, nek en schouders. Het protocol dat wordt gevolgd uit verschillende technieken zoals die worden gedoceerd aan de Wat Po Chetawan Medical School (Bangkok) en de Thaise Internationale Training and Massage School (Chiang Mai). 

De cliënt dient een makkelijke los zittende (sport)broek of legging te dragen. De cliënt wordt verzocht om op de buik op de tafel of mat te gaan liggen waarbij de rug is ontdaan van alle kleding. ( indien de bh op de rugzijde kan worden losgemaakt mag deze aanblijven ) De cliënt dient een makkelijke los zittende (sport)broek of legging te dragen. Vervolgens wordt de nog aangebleven BH losgemaakt en wordt de rug van de cliënt toegedekt met een handdoek. Vervolgens wordt het volgende protocol gebruikt:

 -         Warming up (palm press – drukken met de handpalmen van af de onderkant van de voet tot aan de bovenkant             van de schouderbladen

-         Openen van SI gewrichten d.m.v. Nuad Borarn techniek (buigen van de knieën, enkels naar de gluteus                        maximus (grote bil spier) duwen.

-         Aanbrengen van de olie

-         Massage van de rug-strekspier en de brede rugspier (beide zijde van de wervel kolom) 2 technieken                            overgaand  in elkaar

-         Kruidenstempel massage tussen de schouderbladen en onderrug

-         V stuk tussen de schouderbladen (knoopjes) drukken en draaien

-         Kruidenstempel massage tussen de schouderbladen, op de schouders en nek

-         Palm press massage van de hele rug

 

 Producten

Naast de verschillende massage handelingen wordt tevens gebruikt gemaakt van Thaise kruidenstempels, 5 Golden Dragon Aroma Massage olie (advies Orange, Jasmin, Lavender) en Zingiber Cassumunar houdende (gele) kruidenbalsem.

Duur van de masterclass

Om maximaal 9 deelnemers (1 als roulerend model) alle oefeningen meerdere keren onder begeleiding te laten doen zijn minimaal 4 tot 5 intensieve uren nodig. Dat is afhankelijk van het adoptie tempo, niveau van de deelnemers en de vragen achteraf. Hierbij kan 20 minuten ingeruimd worden voor een lichte lunch en 2 x 10 minuten voor een thee/plas pauze.

Prijs

De prijs van deze masterclass bedraagt € 70,- incl. btw per deelnemer en is inclusief een foto geïllustreerd werkboek, een fles van 100ml massage olie, 4 kruiden stempels (2 voor de masterclass en 2 voor thuis) en een potje van 20 gram Plai gele kruidenbalsem.(de waarde van dit cursus pakket bedraagt € 43.

Les Methode

We geven les via de VAK-methode. Dit houdt een visueel, auditief, kinesthetische manier van lesgeven in. Bij ons leer je door middel van imiteren van de demonstraties van de leraren, dus praktijkgericht, hands-on, om zeker te zijn dat je de juiste techniek goed leert.

Het is dus aan te bevelen om altijd een oneven aantal studenten te hebben. (roulerend model) 

Prijs           Duur         Frequentie                

€ 55            2 1/2 uur    1 x per maand             

Iedereen die een lidmaatschapskaart heeft of deze workshop heeft gevolgd ontvangt 10% korting op de aanschaf van kruiden stempels. .