Chanthanu Traditional Thai Health Center                                    

                       Thaise Traditionele Massage voor iedereen, overal en altijd.                     Leer het zelf  !

Tsi Nei Tsang

 

Tsi Nei Tsang is een massage vorm die Chanthanu Traditional Thai Health Center uniek maakt in het segment van Thaise massage bedrijf(jes)(ven). Tsi Nei Tsang is ontwikkeld in het Tao Garden Medicine Hospital in Chiang Mai en wordt vanwege de verbluffende resultaten in veel westerse universiteiten bestudeerd.

Tsi Nei Tsang wordt gebruikt in nagenoeg Aziatische ziekenhuizen om de noodzaak van chirurgie te elimineren. Deze vorm van geneeskunst helpt in het verlichten van darmverstopping, krampen, knopen, knobbels, littekenweefsel, hoofdpijn, menstruatiepijn, slechte bloedcirculatie, onvruchtbaarheid en vele andere problemen. Samen met andere disciplines kan Chi Nei Tsang ervoor zorgen dat medische ingrepen niet meer nodig zijn. De Taoïsten uit de antieke oosterse wereld kwamen erachter dat mensen energieblokkades in de interne organen blokkades in hun energie systemen ontwikkelden wat resulteerde tot knopen en obstructies in de buik. 


We kennen allemaal wel het vervelende gevoel in de buik bij opkomende emoties zoals angst, boosheid, verdriet, depressie. Met name de negatieve emoties kunnen voor grote problemen zorgen maar ook andere factoren zoals overwerk, stress, ongelukken, operaties, drugs, afvalstoffen, slechte eetgewoonten of een verkeerde houding kunnen ook een rol spelen. 

In de oosterse wereld gaat men er vanuit dat Indien de energie stroom in de organen geblokkeerd raakt er ongezonde energie naar andere lichaamsdelen vloeit. Dit heeft dan weer tot gevolg dat men vatbaar wordt voor ziekte of negatieve emoties. Het energie centrum in de navel raakt geblokkeerd en wordt afgesloten van de 

rest van het lichaam. Door middel van een Tsi Nei Tsang massage kunnen deze blokkades opgeheven worden. Taoïsten gaan er van uit dat iedere emotie een uiting van energie is en dat sommige emoties de oorzaak konden zijn van fysieke klachten. Ook zagen ze dat een specifieke emotie behoort tot een zeker orgaan. Bijvoorbeeld, een knoop in de lever was gerelateerd aan boosheid, woede of irritatie.

Chi Nei Tsang zuivert de afvalstoffen en ziekmakende emoties door een zeer diepe buikmassage. De organen kunnen stuk voor stuk apart gemasseerd worden. Op die manier kan de energie weer stromen waardoor het lichaam weer beter gaat functioneren. Naast de massage van de buik worden ook andere lichaamsdelen behandeld zoals de voeten, armen en rug omdat de energiebanen daar ook gestimuleerd moeten worden.

Het uitgangspunt van deze Taoïstische techniek is ervoor te zorgen dat het lichaam goed onderhoud wordt en dat je gezonder en langer kunt leven. De Taoïsten waren bijzonder bedreven om erachter te komen hoe je gezond kunt blijven

 Een Tsi Nei Tsang behandeling behandelt bijna het hele lichaam (begint bij de voeten en eindigt  bij het hoofd) maar ca 60% van de tijd van de massage zal op de buik plaatsvinden. Hierbij worden ook kruiden stempels gebruikt . Ook bij deze massage zien we de invloeden van Nuad Bo-Rarn.