Chanthanu Traditional Thai Health Center                                    

                       Thaise Traditionele Massage voor iedereen, overal en altijd.                     Leer het zelf  !

Voor wie is Thaise massage geschikt ?

Thaise massage is geschikt voor een buitengewoon grote groep van mensen. Waarbij vooral senioren en mensen met beperkingen aan het bewegingsapparaat (denk hierbij aan beperkingen veroorzaakt door : carpal tunnel syndroom, frozen shoulder, lage rugpijn, spierpijn, fibromyalgie, gewrichtspijn, migraine, slechte doorbloeding, stress etc.) veel baat vinden. Let op !!! laat een behandeling voor aandoeningen als bv. frozen shoulder, carpal tunnel etc. alleen maar uitvoeren door een ervaren gecertificeerde therapeut. (vraag om zijn/haar papieren bij twijfel, vraag eventueel naar referenties en of raadpleeg het gastenboek van de praktijk.

De diepe rust en ontspanning die na een behandeling wordt ervaren maakt Nuad Bo-Rarn extra geschikt  voor iedereen die behoefte heeft aan spanningsvermindering en aan stress gerelateerde aandoeningen. Met zijn unieke gebruik van (yoga)stretch bewegingen is Nuad Bo-Rarn extra geschikt voor mensen met een beperkte flexibiliteit van spieren en gewrichten. Dit geldt voor bijna iedereen waarbij sporters en senioren het meest profiteren. De perifere (op de buitenkant van het lichaam) stimulatie van drukpunten op de Sen lijnen helpen zowel organische als mechanische stoornissen te verbeteren. De combinatie van al deze voordelen plaatsen Thaise massage in een unieke positie als een helende therapie.

Net zoals er geen twee mensen reageren op eenzelfde behandeling, zullen de mensen verschillen in hun reactie op de Thaise massage. Mensen die ontspannen zijn en openstaan voor een nieuwe ervaring, zullen meer profiteren dan iemand die meer gespannen, stijf, of angstig is. Deze laatste groep zal nog steeds veel baat vinden in Nuad Bo-Rarn maar in mindere mate. Sommige mensen zullen zeggen dat al slechts een enkele behandeling hun hele perceptie over wat kan en niet kan heeft veranderd terwijl andere soms wat langer nodig hebben om dit speciale gevoel te krijgen.


Voor wie is Thaise massage niet geschikt ?

Omdat Thaise massage zowel de bloedcirculatie, het lymfatisch systeem en de organen sterk stimuleert is een behandeling niet altijd even wenselijk. Een goede therapeut zal dan ook altijd een aantal vragen m.b.t. de gezondheid stellen en u vragen om een verklaring te onderschrijven. Alleen als uw arts heeft aangegeven dat een massage m.b.t. de contra-indicaties voor u geen problemen op zal leveren kan een behandeling wel doorgaan. (dit dient u te bewijzen met door de arts geschreven en ondertekend document) zie ook onze huisregels.

 Voorzorg en contra indicaties :

  • Hartziekten en hoge bloeddruk (hyper tensie)*
  • Zwangerschap
  • Menstruatie
  • Koorts
  • Verwondingen/ontstekingen/zwellingen
  • Open wonden, schimmel, infecties, zweren
  • Onder invloed van Alcohol, drugs of zware pijnstillers
  • Operaties (6 mnd. tot 1 jaar geleden) alleen met goedkeuring arts
  • Kanker
  • Ziekten aan organen

*indien de hoge bloeddruk met medicijnen onder controle is gebracht kan een massage behandeling wel plaats vinden Als u voldoet aan één of meer van de bovengenoemde contra indicaties vragen wij u te allen tijde eerst uw behandelend arts om toestemming te vragen. Let op !!!Het is uw eigen verantwoording om informatie m.b.t. het ondergaan van een massage in te winnen bij uw behandelend arts. Indien u niets voor de behandeling bij ons aangeeft, gaan wij er van uit dat u geen van de voornoemde contra indicaties heeft of dat u toestemming heeft verkregen van uw behandelend arts.