Chanthanu Traditional Thai Health Center                                    

                       Thaise Traditionele Massage voor iedereen, overal en altijd.                     Leer het zelf  !

Een massage kiezen

Voor welk massage type u ook kiest, Thaise massages voorkomen, verlichten en (soms geheel) verhelpen lichamelijke en of psychische klachten. De massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor de energie toeneemt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verlicht en vaak geheel worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak geeft de massage een gevoel van continuïteit aan het lichaam, het zorgt voor een betere doorstroming van de energie en activeert Chi (Lom). Om echt te kunnen profiteren van alle preventieve eigenschappen van een Thaise massage zou je één tot twee keer per week een massage moeten krijgen. Voor de meeste mensen is dit echter qua tijd, afstand of financieel niet haalbaar. Daarom hebben wij een speciaal programma ontworpen met onder andere Life Balance lessen en workshops waardoor iedereen optimaal kan profiteren van alle voordelen die een regelmatige Thaise massage te bieden heeft. Indien u hier in bent geïnteresseerd vragen wij u om het hoofdstuk Chanthanu Academy eens rustig door te lezen.

Thaise Therapeutische Massage Behandelingen

Het kan heel goed zijn dat u ons niet wilt bezoeken voor een ontspannende Thaise Aroma (olie) massage, maar omdat u serieuze klachten heeft en de reguliere zorg u op korte termijn (avond, weekend etc.) niet kan helpen. 


Een ander goed voorbeeld is dat de reguliere westerse zorg niet voor goede resultaten zorgt en u op zoek bent naar andere vormen van behandeling. Ook dan bent u bij Chanthanu aan het goede adres. Chanthanu is gespecialiseerd in Thaise Therapeutische Massages. Deze kennis is onder andere opgedaan aan de Wat Po Medical Massage School en de International Training Massage School ITM Thai Hand Amsterdam, Berlin. 
De oprichter van ITM Chiang Mai, (Chongkol (John) Setthakorn was voor de oprichting jaren lang medisch directeur van een groot staats ziekenhuis in Chiang Mai. Het bijzondere van dit ziekenhuis was dat er uitsluitend behandelingen werden verricht met de diverse medische Thaise massage technieken. In dit ziekenhuis is en was geen naald of scalpel te vinden. CHONGKOL (JOHN) SETTHAKORN  Voor sommige (chronische) aandoeningen en ziektes lijkt het gezien de resultaten soms wel of Traditionele Thaise Massage speciaal daarvoor is uitgevonden. Thaise Traditionele Massage is niet voor niets een (antieke) geneeskunst waar honderden miljoenen mensen iedere dag baat bij vinden voor de meest uiteenlopende ziekten en kwalen. Er worden regelmatig zeer goede resultaten bereikt bij ziekten en aandoeningen waar de westerse wereld niet of nauwelijks een antwoord op heeft.
Naast het verlichten van spierpijn, verschillende chronische pijnen, het verminderen van mentale vermoeidheid, stress en het verbeteren van de bloedcirculatie boeken de meer specialistische Thaise Traditionele Medische & Fysio Massages (What Pho stijl) enorm goede resultaten bij de behandeling 
van bijvoorbeeld:
 

 • carpaal Tunnel Syndroom (muis arm, -pols, -schouder
 • frozen Shoulder (voor en of achterkant) (Capsulitis Adhaesiva)
 • acute & chronische pijn in de schouder
 • tenniselleboog, elle boog stijfheid
 • artritis van de vingers & tenen(vinger & tenen verstuiking)
 • rugpijn (niet kunnen buigen)
 • rugpijn (niet kunnen strekken)
 • rugpijn (niet kunnen draaien)
 • osteoartritis van de knie
 • fibromyalgie
 • enkel verstuiking binnen
 • enkelletsel buiten
 • enkelletsel met zwelling
 • fasciitis plantaris, (peesplaat ontsteking)
 • hielspoor
 • achillespees stijfheid
 • Bels Palsy (aangezichtsverlamming)
 • Stijve nek 
 • migraine & cluster hoofdpijn

De massage technieken die hiervoor gebruikt worden zijn ontwikkeld en (3 jaar lang) getest in een aantal specialistische Thaise universiteiten, ziekenhuizen en revalidatie centra. Lees eens op onze website in het gastenboek wat er inmiddels is geschreven over de resultaten van een aantal van de bovenstaande aandoeningen. Indien u graag eens zelf met de schrijver van een bepaalde recensie wilt praten bent u van harte welkom. Graag brengen wij u in contact met de betreffende persoon. 

Laat uw therapeut bij het maken van de afspraak alvast weten dat u graag behandeld wilt worden voor een bepaalde aandoening. In overleg met u, bepaalt de therapeut dan een bepaald behandelingsprotocol of combinatie van behandelingen en oefeningen. 

Voor eventuele vervolgafspraken binnen 2 weken geldt een lager tarief dat persoonlijk met u wordt besproken. Hoewel er fantastische resultaten worden bereikt heeft Thaise Massage niet voor alles een oplossing. Daarnaast is Thaise massage helaas niet geschikt voor alle ziekten en of kwalen en is ook geen vervanging van een medische behandeling. Een Thai Medical/Therapeutic Massage moet dan ook gezien worden als een aanvulling op reeds bestaande behandeling(en). Bij het intake gesprek zal uw therapeut u daar uitgebreid over informeren en u een aantal vragen stellen m.b.t. uw gezondheid. Bij twijfel verwijzen wij u door naar uw huisarts of adviseren wij een specialist.


Alle therapeutische behandelingen zijn combinaties van verschillende technieken en kunnen niet in 1 behandelnaam worden samengevat. Deze behandelingen gaan in nauw overleg met de cliënt. De prijzen van deze behandelingen zijn gelijk aan het normale uur tarief. 

U kunt bij ons terecht voor de volgende massage behandelingen:

 

  

Traditionele Thaise massage is geschikt voor een grote groep mensen inclusief ouderen en gehandicapten door haar natuurlijke en non-invasieve technieken. 

Thaise massage behandelt het hele lichaam. Het is een combinatie van rustige, bewust gerangschikte bewegingen, acupressuur, reflexology, rekken en strekken. Met rek en strekbewegingen maakt de masseur de verbindingen in uw lichaam losser. De spieren worden opgerekt en de algehele flexibiliteit neemt toe waardoor spanningen in het lichaam verminderen of zelfs verdwijnen. Een Thaise massage is heel ritmisch en meditatief, zowel voor de klant als voor de behandelaar. Iedere masseur van Chanthanu is gediplomeerd en zij respecteren het feit dat elk lichaam verschillend is en passen de intensiteit van de behandeling aan, aan uw lichaam. Op die manier kan iedereen op zijn of haar eigen niveau het weldadige effect van een traditionele Thaise massage ervaren.